obrázek
obrázek obrázek obrázek obrázek

pátek 26. června 2015

HŘBITOV

Smrt je ti v patách. Za každým rohem číhá nebezpečí. Nevíš, komu věřit. Nevíš, co je pravda a co lež. Nerozeznáš skutečnost od iluzí. Nikdo tě neochrání... Jsi sám...
Na rameno dopadne těžká ruka vraha, co se na tebe odporně ušklíbá s vítězstvím, které jiskří v zlomyslných očích. Prohrál jsi. Tvůj život skončil. Kdo ví, proč tomu tak bylo. Jen jsi byl trnem v oku někoho výše postaveného. Nebo možná jen tě chtějí odklidit z cesty. Jsi překážka v jejich kariéře. V záměrech, které jsi narušil, ať už jsi to tušil nebo ne.

Hlasitý výkřik hrůzy prořízne život v ulicích. Přesto se ani nikdo neohlédne, jen ti nejstatečnější se půjdou podívat, co se stalo. I tak každý tuší. Někdo zemřel. Někomu byl právě násilím vzat život. Možná dýkou, možná mušketou. Po tom se nikdo nepídí. Není důvod. V ulicích Paříže se umírá každý den a jedna další mrtvola není ničím neočekávaným.


Pokud jsi rozhodnut opustit francouzské království, zanechat za sebou intriky těch, kteří touží po moci a neváhají odklidit z cesty i důležité lidi? Nezbývá nám nic jiného, než se s tebou rozloučit. Přejeme ti mnoho štěstí v životě a budeme rádi, pokud na nás nezapomeneš.
Svůj konec nám prosím oznam v komentářích.

Žádné komentáře:

Okomentovat