obrázek
obrázek obrázek obrázek obrázek

pondělí 24. srpna 2015

NA VĚDOMOST SE DÁVÁ

Změna je život a někdy přijde brzy. Po dlouhém přemýšlení a bádání jsme došly k závěru - tedy spíš Gree než já - že náš blog by měl vypadat víc jako blog a míň jako obrázková galerie. A proto přicházíme s pár nadčasovými inovacemi...

I. Galerie hráčů
Možná vám neunikne prázdný článek s nadpisem Hráči nebo nová rubrika v menu. Je hezké mít všechno pohromadě a přehledně a tohle nám tu zkrátka chybělo, takže zítra (dneska) už rubrika nebude tak prázdná, ale přibude do ní karta každého hráče s kontaktním údajem (jestli chcete uvést jiný email, než ze kterého jste nám poslali registraci, napište ho do komentářů) a krátkým infem o jeho osobě - tahle pasáž je dobrovolná, představovaly bychom si asi tři řádky o každém, cokoliv, co chcete sdělit. Věci, co vás charakterizují, čeho si na druhých vážíte, co máte rádi a tak. Pokud jste se rozhodly nám vyhovět, můžete nám tyhle informace uvést do komentářů pod tento článek. Jestli máte navíc nějaký nápad, co by měla tahle identifikační karta hráče obsahovat, neváhejte se ozvat, ať už tady, na chatu nebo emailem.

II. Nové uspořádání
I blog má své nepřátele. Naším první soupeřem se stala příliš úzká stránka a příšerně zaplácané menu. Vyhrůžky se stupňovaly a vašemu udatnému admin teamu nezbylo nic jiného, než zasáhnout a zlikvidovat tuto hrozbu, která by mohla ohrozit budoucnost vás, poddaných. První taktika založená na strategii cukr a bič žel bohu (nebo komukoliv jinému) nebyla úspěšná - bič jsme totiž nenašli a cukr snědla Gree. Musely jsme tedy přistoupit k radikálnímu řešení, a to vyhrůžky... Které nezabíraly, ačkoliv nadávky i podmračené výrazy padaly co vteřinu. Nepřítel i tak neustoupil, naopak se nám ještě vysmál do obličeje. Pro představu pro vás máme krátkou ukázku z této dramatické chvíle:

Sunny: "Ty ****** ***** *******!!!"
The Musketeers (via Blogger): "..."
Sunny: "Co si to dovoluješ, ty ***** ***** ??!!"
The Musketeers (via Blogger): "..."
(Zbytek rozhovoru se nedochoval nebo byl přísně cenzurován, na což by ani všechny hvězdy nestačily.)

Válka byla tedy oficiálně vyhlášena a obě strany začaly burcovat spojence. Vzhledem k pokročilé hodiny byly však další boje a vyjednávání odročeny na další den. Obě strany se celý den pilně zbrojily, aby nakonec mohly rozhodnout o osudu francouzské monarchie. Vyzbrojeny trpělivostí (a chlazeným Ciderem) jsme vtrhly na bitevní pole HTML a se štěstěnou na naší straně jsme rozmetaly nepřítele.

Výsledek můžete posoudit samy. Stránka je větší a menu rozdělené do dvou celků, které alespoň na nás působí přehledněji. K novému rozvržení se vyjádřete prosím v anketě, stejně jako oceníme jakoukoliv připomínku psanou v komentářích.

III. Události
Další novinkou je právě v levém sloupci menu kolonka pro události. Zde budou psány důležité novinky v rámci celé monarchie, jako úmrtí nebo třeba také narození nových občanů, sňatky, aktuální dění ve městě (epidemie, nedostatek vody, trhy, svátky včetně postupu války, zprávy z front a další důležité informace).
Zároveň však bude sloužit také pro akce, které zpestří životy obyvatel. Do budoucna jen pár informací - někdy se bude jednat o akce pro všechny, jindy však budou zaměřené jen na určitý okruh obyvatel vzhledem k množství společenských vrstev a rozdíly mezi nimi. První bychom chtěly uspořádat do konce prázdnin.

Žádné komentáře:

Okomentovat