obrázek
obrázek obrázek obrázek obrázek

sobota 26. září 2015

POŽÁR

Poslední plameny sice dohořely již před necelým týdnem, ale následky si město nese do dnes. Čtvrti, kde nezůstal kousek dřeva, spousta pozůstalých a lidí, kteří nemají kam jít. A tohle všechno? To je jen špička ledovce.
UKONČENO!


Ponurý pohled je dnes na Paříž. Z některých ulic zbylo jen černé spáleniště, kde chodí lidé a marně hledají alespoň ostatky svých blízkých, aby je mohli pohřbít, nebo cokoliv, co přežilo požár. Bude trvat dlouho, než se znova vystaví domy. Nejvíce zasažené byly dvě ulice vedoucí od kraje města k Île de la Cité, kterého se požár nedotknul. Mezi poškozené patří zejména měšťané, ale i pár šlechtických domů shořelo. Ti však mají obecně vzato dost peněz na to, aby si vystavily nové.

Chudí ne. Proto nachází azyl v klášterech a kostelech, kde jsou zřízena provizorní lůžka pro všechny, kdo nemají střechu nad hlavou. Některé také slouží jako lazarety pro popálené, kde se o ně starají sestry. Ale mnozí skončili i ve Dvoře zázraků nebo jednoduše na ulici, protože ani zde nebylo dost místa. Před zimou? To se může rovnat rozsudku smrti. 

Posledním, ale stejně vážným problémem je voda. Popel ji zamořil. Ve studnách zasažených oblastí sice je, ale je špinavá, pít se nedá. Podobně však skončila většina vody v Paříži, snad jen ne tak patrně, a bude trvat nějakou dobu, než se čisté zdroje obnoví. Prozatím se doporučuje pít pouze ze skutečně hlubokých studní.

Však už to znáte - nějak s tím naložte sami, můžete to zakomponovat do děje. Chudí by určitě ocenili pomoc v kostelech, kdy jim nějaký dobroděj může přinést jídlo anebo reagujte na situaci s vodou. Za sebe i za Gree bych vám každopádně chtěla poděkovat za účast na akci ještě jednou, snad se vám líbila. Pokud máte nějaký nápad nebo se chcete pouze vyjádřit k tomu, že bychom mohly podobné akce s překvapením dělat častěji, napište do komentářů.

Žádné komentáře:

Okomentovat