obrázek
obrázek obrázek obrázek obrázek

pondělí 12. října 2015

NA VĚDOMOST SE DÁVÁ II.

Protože jste akční vy, snažíme se být akční i my, ačkoliv návrh, který zde budu popisovat, přichází z vašich řad. Druhým bodem článku je pak neustále diskutované plynutí času. Ale pojďme hezky k věci.

I. Drby a pomluvy
V levé části menu pod Událostmi jste si možná všimli - nebo si všimnete nyní - odkazu Drby a pomluvy. Tahle vychytávka vznikla na popud Tersdin - které tímto děkuju, protože je to vážně príma nápad. A jaký je její účel? Od Tersdin přišel postřeh, že se sice neustále mluví o pomluvách na královském dvoře, ale nikdo vlastně nepomlouvá postavy cizích hráčů z toho jednoho prostého důvodu, že o daném skandálu neví. Zároveň tak ostatní postavy nemohou mít to či ono mínění o osobě naproti, ačkoliv se k nim pomluvy jistě donesly a nezná je jen hráč. Proto bylo přidáno tohle. Pokud máte po vaší hře jakýkoliv skandál, jakýkoliv námět, co by se mohl stát terčem pomluv, připíchněte ho na nástěnku tak, aby se to mohl každý dozvědět. Je jasné, že budeme pomlouvat hlavně šlechtice, tudíž nás tyhle lístečky zajímají nejvíce.

II. Plynutí času
Tohle se týká zejména postav dětí a postav, které děti čekají. Začneme věcí, která bude přidána do pravidel. Těhotenství trvá minimálně měsíc, růst trvá minimálně měsíc. Obojí si můžete libovolně prodloužit. A teď přijde ta divná, ale nutná část. Snažila jsem se to vymyslet nějak rozumě, ale tohle se mi zdálo jako jediné řešení, aby se nakonec každá postava nenacházela v jiném roce, nevystřídaly se tu dvě generace nebo abyste s postavami dětí také mohly hrát i jako za dospělé, když už si je uděláte (a tohle je tedy dobrovolné, klidně vám mohou růst 18 let, to je na vás). Ale pro ty, co chtějí za své děti hrát, je tu následující pravidlo. Bude se růst skokem bez ohledu na dobu a bez ohledu na věk rodičů. Jakmile dítě dosáhne 18 let, pak už stárne normálně jako každý. Je jedno, jak si těch 18 let do měsíce rozdělíte, ale minimálně ten měsíc růst musí. Nebo více. Ano, je to divné, protože pak tu budeme mít matky, které mají 19 let a jejich děti 18, ale zrovna v mém případě bych měla například z Athose 50letého mušketýra, co by se pohyboval v roce 1648, což by bylo, sami považte, poněkud nepraktické.

Žádné komentáře:

Okomentovat