obrázek
obrázek obrázek obrázek obrázek

sobota 31. října 2015

NA VĚDOMOST SE DÁVÁ III.

... Že je zde zase několik novinek, u kterých bychom byly rády, kdybyste je znali (a samozřejmě se dle nich řídili, ale pšššš).

I. Tvorba postav
Kdo četl zákony - a kdo ne, ten to urychleně napraví - tak ví, že omezení na postavy, jako na jiných hrách, zde není. Fantazii se meze nekladou, ruku máte prakticky volnou, stvořit si můžete prakticky kohokoliv od bezvýznamného občana po vysoce postaveného člena společnosti. Přesto je tu jeden důležitý bod a to fakt, kdy se poslední dobou stává opakovaným jevem postava, jež vlastně postrádá jakoukoliv pointu bytí. Narychlo zpracovaná registrace, kdy je v ní semleto páté přes deváté, myšlenky utíkají různými směry a co se historických přesností týče, je tam chyb jak v diktátu flákače. Nevytýkám vám touhu mít více postav, zajímavých, důvtipných, dobrodružných či naprostých buřičů, kterým jsou zákony státu naprosto u ehem... ukradeny. Jen vás prosím, abyste si dali pozor při psaní, zapínali si word a pokud si nejste jistí, jak má taková povaha či historie vypadat, nahlédli do již sestavených životopisů. Jedná se o to nejmenší, co pro nás - a hlavně pro sebe - můžete udělat.

II. Dopsání historie, povahy a statusů
Od spuštění hry uběhlo pár měsíců a se Sunny jsme jen rády, jak se nám naše "rodinka" rozrostla o mnoho členů, které vídáme na chatu a které jsme si zamilovaly. S těmito měsíci se však posunul nejen děj v rámci Paříže, ale i dějové linie postav. Zvýšily/snížily se jejich společenské statusy, zrodily se nové svazky a děti, čas šel dál. Pro postavy, jejichž minulost se výrazně rozrostla, proto dopište historii. Některým se utřídila i samotná povaha, stali se moudřejšími nebo naopak bláznivějšími a to vše je potřeba zanést. Nejlepším řešením je tedy sepsat vše postupně do emailu the.musketeers.rpg@gmail.com, abychom vložily úpravy k vašim postavám. Zasílat je můžete průběžně, ale lepší to bude naráz.

III. Děti
Na předchozí bod programu navazuje tento. Bůh dává, Smrt bere, Osud předčítá nové kapitoly života. Každý to vidí jinak, ale jedno je jisté. Ze svazků, ať už manželských či mileneckých, se rodí děti. Je jasné, že dle pravidel by každá postava měla mít svoji vlastní registraci, avšak! Tato výjimka neplatí u dětí. Vzhledem k tomu, že jejich povaha a život se postupně formují v rámci společnosti, ve které se pohybují, u herně počatých dětí není povinností okamžitě sepisovat registraci. Ta bude nutná až v době, kdy již dospívá a povaha, stejně jako zážitky ze života, se v nějaké té rovině ustálí. Je to i vzhledem k faktu, že úprava úvodky profilu - tím je myšlen onen obrázek - trvá nějakou dobu a není čas to měnit co čtrnáct dnů.

IV. Pozemky/ Vlákna ve fóru
Mnoho šlechticů si našlo cestičku k francouzskému dvoru a nemálo z nich vlastní - či hodlá vlastnit - pozemky a s nimi i různá panství, ať už v rámci hlavního města samotného nebo na území Francie. Je vám tedy možnost si takovéto panství zařídit. Ovšem s mocí, penězi a hospodařením přichází i jistá dávka zodpovědnosti. Jakožto správci svého území si můžete nechat vložit popis spolu s vyobrazením panství a nechat si vytvořit i vlákno na fóru. Máte volnou ruku, ale pamatujte, že domy a zámečky byly v té době velmi drahou záležitostí, pokud jejich nákup činíte sami. V rámci uzavření politicky výhodného sňatku přispívala královská koruna nejen k věnování pozemků, ale též k titulům, kterých mohli šlechtici využívat.

V. Povolání

Jak jste si mohli všimnout, byla po čase doplněna další povolání, o která se rozrostla naše hra. Víme je jich nepřeberné množství a kdo má čas je všechna vyhledávat a sepisovat? Pravda, my si občas nějakou tu volnou chvilku najdeme, ale i vy se můžete zapojit do chodu blogu. Pokud si myslíte, že nějaké to povolání chybí a rádi byste ho v seznamu viděli, určitě se neostýchejte a v komentáři pod tímto článkem nebo zasláním emailu můžete nějaké doplnit. Stačí krátký popis - nejlépe historicky přesný - s názvem povolání a šup, hned bude tam.

Žádné komentáře:

Okomentovat