obrázek
obrázek obrázek obrázek obrázek

pondělí 19. října 2015

PLESOVÁ SEZÓNA

Říjen a babí léto. Čajové dýchánky venku skončily, ale král se přesto rozhodl najít způsob, jak se bavit, jak znova oživit Louvre a rozzářit velké sály barvami a smíchem.
UKONČENO!


Plamínky svíček se odráží od křišťálu lustrů, dřevěné parketové podlahy jsou naleštěné, že se jen lesknou. Po stranách sálu stojí stoly, které se téměř prohýbají pod jídlem. Zvěřina, sladké koláčky, ovoce, můžete zde najít vše, na co si jen vzpomenete. Ani pití nechybí. Z jihu Francie bylo přivezeno to nejlepší víno, které je rozlito do broušených sklenic. V benátských květináčích z rakouského mramoru jsou zasazeny rozkvetlé květiny všech barev. V rohu místnosti stojí hudebníci, kteří rozeznívají nástroje a největší hity 17. století doplňují atmosféru. Dámy a pánové, plesová sezóna začíná. A jede se ve velkém!

Šlechtic, mušketýr, gardista či bohatý měšťan s jistou prestiží. Letošní plesová sezóna je otevřená všem výše zmíněným kategoriím, pokud se dotyční dobře obléknou a vezmou si sebou ty nejlepší manýry, jinak je dvůr tvrdě ztrestá pomluvami, že se už znova ukázat neodváží. Král se však rozhodl nešetřit a užít si tak prvotřídní zábavu na úkor státní pokladny. A že se tu nemluví o jednom plesu, ale rovnou celé šňůře každého říjnového víkendu. Jen první bude však otevírán samotným královským párem. Na tento si však nezapomeňte vzít benátskou masku!

A co to tedy znamená pro vás? To, že první ples bude od 9. do 11. října veden ve speciální místnosti v akcích. Královský pár se dostaví ve 21:00, avšak hosté se mohou začít scházet již od 17:30. Tento jediný bude moderován adminy. Napište se, prosím, do komentářů, pokud přijdete. Chápeme však, že tento termín nebyl volený a někteří z vás nebudou mít čas ani jeden den, takže tu bude možnost účastnit se i dalších plesů. Ty se budou odehrávat se stejné místnosti jako ty první a vychází na termíny 16. - 19. října, 23. - 25. října a 30. října - 1. listopadu. Tyto už nebudou moderovány adminy, vypravěč je jedním postem pouze zahájí pokaždé v 17:30. Co se týče posledního termínu, někteří si možná všimli, že vychází na Dušičky. Co se týče tohoto jednoho, ještě se uvidí, možná si na vás nachystáme něco speciálního. Tak se hoďte do gala, těším se na vás!

6 komentářů:

  1. Teda... vy ste se překonaly :D Určitě se zůčastním a moc se těším ! :) Vezmu si ty nejlepší šaty :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Adrien nejspíše půjde :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já se asi taky s Angel zůčastním. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Měla bych se dostavit. Jak s Freyou a tak s Porthosem ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Claire jistě dorazí, pravděpodobně i s rodiči a mladšími sourozenci. :)

    OdpovědětVymazat