obrázek
obrázek obrázek obrázek obrázek

úterý 29. září 2015

Amelia Mountbatten - Chevaliér

http://the-musketeers-rpg.blogspot.com/2015/09/amelia-mountbatten.html
Na první pohled je Amelia tichá, vcelku dobře vychovaná mladá dáma ovládající jak anglický, tak francouzský a španělský jazyk. Volný čas si s oblibou krátí tancem, projížďkami na koni - vždy však v něčí společnosti, nesluší se, aby si vyjížděla sama - a zpěvem. Na procházky po městě si příliš nepotrpí a jen v případě nejvyšší nutnosti opouští zámek nebo jeho zahrady. Až by jednoho napadlo proč ještě tohle pohledné stvoření není zasnoubené. Inu... všechno má svůj háček. Ač by bylo možné označit ji za laskavou, vstřícnou a pokornou vůči ostatní šlechtě a zejména pak mužům, snad díky vychování je poměrně chladná a lhostejná vůči obyčejným lidem. Přetrvává u ní názor, což by ovšem přiznávala jen nerada, že ti co jsou chudí si za to mohou sami. Stejně jako je oddaná své rodině a panovníkovi, je oddaná i své víře. I přes to, že ji otec poslal do "mravně zkažené Francie", je odhodlaná zůstat čistou až do svatby. Kterou, jak ostatně její otec Edward doufá, by mohl Ameliin pobyt zde urychlit.
Amelia se narodila jako čtvrtý a poslední potomek Edwardovi Mountbattenovi a jeho choti Anastazii. Hraběnka bohužel při porodu své jediné dcery zemřela a tak byla Amelia, společně se třemi bratry, Adamem, Petrem a Jonahem vychovávána částečně chůvami a částečně hraběnkou Annou, Edwardovou matkou. Amelia vyrostla v mravnou, poměrně lehce ovlivnitelnou a velmi pohlednou ukázku anglické šlechtičny s porcelánově bledou pletí, velkýma světlýma očima a dlouhými tmavými vlasy. Její bratři trávili většinu času na hodinách etikety, šermu, nebo zkrátka mimo domov a tak s nimi nikdy nenavázala příliš důvěrný vztah. Jediný, se kterým si je bližší, je nejstarší Jonah. Dost možná v malé Amelii viděl podobu matky, kterou miloval, a proto nad děvčátkem, i po tom co se oženil a odešel z domu, držel ochrannou ruku.

V době, kdy bylo Amelii sedmnáct let a hrabě Edward se, konečně, znovu oženil, zbývala v domě již jen ona a její nejmladší bratr Adam, který měl brzy nastoupit ke královskému vojsku. Ameliina nevlastní matka, hraběnka Eleanora se tedy rozhodla, že je na čase aby i mladá komtesa opustila rodné hnízdo. A vzhledem k tomu, že v okolí se, podle hraběnčiných nároků, nenacházel pro mladou dívku vhodný ženich, poslala ji, společně se stručným dopisem, ke své sestře, tou dobou žijící u francouzského dvora. Jane, Eleanořina sestra, provdaná za jednoho z generálů královy armády, sňatkem také získala hraběcí titul a vzhledem k nestabilnímu míru si nemohla dovolit prosbu o ubytování a dohled nad nevlastní neteří odmítnout. Navíc sama má syna, jen o málo staršího než Amelie a kdo ví... možná by z toho nakonec mohla být pěkná svatba s ještě hezčím věnem. Jediná škoda je, že Fabian je zrovna s otcem na nějakou dobu mimo Francii.
Zpěv, jízda na koni, inteligence, znalost jazyků. Velmi dobrá společnice pro příjemné letní dny i večery... pokud nedojde řada na zábavu lehčích mravů.

Žádné komentáře:

Okomentovat